8/11/12

Σάμος: Μέρος Β'


Εξαρθρώθηκε, προχθές (06-11-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου με τη συνδρομή αστυνομικών από όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου.
Μετά από πολύμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε προχθές (06-11-2012) το πρωί στη Σάμο, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 49 ετών ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, τέσσερις (4) ημεδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας από 34 έως 44 ετών, μέλη της οργάνωσης και μία (1) ακόμη υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 32 ετών, κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (18) ακόμη μελών της οργάνωσης, (7) από τους οποίους είναι κρατούμενοι φυλακών, ενώ (4) επιπλέον άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών».
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου. Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής, υπό την καθοδήγηση του 49χρονου αρχηγού τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 650 γραμμαρίων.
  • 1 αεροβόλο όπλο.
  • 2 ζυγαριές ακριβείας.
  • Το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ.
  • Σπόροι ινδικής κάνναβης.
  • 4 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου.