20/12/12

Ο 24χρονος τροχοπεδούσε με 267 κιλά χασίς


Ο Στρατηγός "τρελάθηκε" ...



 
Μετά τους Μαφιόζους του τζόγου στο Βόλο, οι υπηρεσίες του Υποστράτηγου Χαλάτση ... χτυπήσαν στην έδρα του τη Λάρισα
Συνελήφθη   στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων Λάρισας, 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, πάνω από (267) κιλά κάνναβης.
Ο συλληφθείς αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία αποτελείται από δεκατρία (13) συνολικά άτομα και παρουσίαζε διαρκή δράση τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, στην εισαγωγή από την Αλβανία, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και στη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας.
Ειδικότερα, χθες το πρωί αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας εντόπισαν τον 24χρονο να κινείται με το αυτοκίνητο στη Λάρισα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν, πλην όμως αυτός τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο 24χρονος οδηγούσε επικίνδυνα, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και την ακινητοποίηση του. Κατά διαστήματα τροχοπεδούσε, όταν πλησίαζαν οι δίκυκλες υπηρεσιακές μοτοσικλέτες προκειμένου να προσκρούσουν αυτές στο όχημά του. Αφού διένυσε πάνω από 30 χλμ. καταδιωκόμενος, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, ενώ προέβαλλε σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (252) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (267.178) γραμμαρίων,
ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20-12-2012) το πρωί στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα (448) γραμμάρια κάνναβης. Η συνολική κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης ανέρχεται στα (267) κιλά και (626) γραμμάρια.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν μία (1) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (390) ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 24χρονου, κατά τη σύλληψή του, καθώς και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος είχε παραλάβει χθες το πρωί από μέλη της οργάνωσης στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, την ποσότητα κάνναβης και θα την μετέφερε στην Αθήνα, όπου θα την παρέδιδε σε δύο άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Η ίδια διαδικασία είχε επαναληφθεί και την 16-12-2012, όταν ο συλληφθείς παρέλαβε από την ίδια περιοχή (300) κιλά κάνναβης, ποσότητα την οποία επίσης μετέφερε στην Αθήνα και την παρέδωσε στα ίδια μέλη της οργάνωσης. Τέλος, το Νοέμβριο του 2012, είχε μεταβεί στα Ιωάννινα προκειμένου να διερευνήσει τα δρομολόγια για τη μεταφορά της κάνναβης, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό το αυτοκίνητο του 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας.
Σε βάρος του 24χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση και απείθεια.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 31χρονου, αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της εισαγωγής και διακίνησης κάνναβης, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη και των υπολοίπων έντεκα (11) αγνώστων μέχρι στιγμής μελών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.