21/12/12

Έκαναν λέσχη το διαμέρισμα

Τα Κατασχεμένα
 
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας εντοπίστηκε στη Λάρισα διαμέρισμα, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα, από τα οποία ένας 53χρονος έλληνας και μία 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι επέβλεπαν και εξυπηρετούσαν τη διενέργεια τυχερών παιγνίων, ένας 35χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος δρούσε ως τσιλιαδόρος και δέκα (10) ημεδαποί, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου « TEXAS HOLD ’ EM POKER » σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Λάρισα, οι αστυνομικοί έθεσαν αυτό υπό πολυήμερη επιτήρηση.
Πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα αιφνιδιαστική είσοδος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία συνελήφθησαν δέκα (10) ημεδαποί που κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να συμμετέχουν σε τυχερά παίγνια ως παίκτες και ένας 53χρονος ημεδαπός και μία 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι επέβλεπαν και εξυπηρετούσαν τη διενέργεια τυχερών παιγνίων.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός, που εντοπίστηκε εξωτερικά της πολυκατοικίας και ο οποίος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου». Ο 35χρονος ο οποίος κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση και εξύβρισε τους αστυνομικούς, κατελήφθη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο να είναι εφοδιασμένος με ασύρματο χειριστήριο ενεργοποίησης συναγερμού, προκειμένου να ειδοποιήσει τους συμμετέχοντες στα παίγνια, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα, αλλά και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν συνολικά:
  •  (13.480) ευρώ και (14) λέβα Βουλγαρίας,
  •  μία (1) ασύρματη συσκευή συναγερμού με σειρήνα, η οποία ενεργοποιούνταν με το πάτημα του ασύρματου χειριστηρίου,
  •  ένα (1) οβάλ τραπέζι με πράσινη τσόχα και πέντε (5) βοηθητικά τραπεζάκια,
  •  δεκατέσσερις (14) καρέκλες,
  •  μία (1) τηλεόραση,
  •  τριακόσιες πενήντα τρεις (353) μάρκες,
  •  οκτώ (8) τράπουλες και
  •  ένα (1) τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις - ονόματα, ποσά και έξοδα.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε το ρόλο του διοργανωτή των τυχερών παιγνίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.