14/12/12

Πήγε να του κάψει το ιατρείο

Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους, απόπειρα εμπρησμού σε ιατρείο, η οποία έγινε προχθές  και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (13-12-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 79χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-12-2012, στο Άργος Αργολίδας, αφού έθραυσε υαλοπίνακα ιατρείου  έριξε στο εσωτερικό του μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και προσπάθησε με αυτοσχέδιο φυτίλι να βάλει φωτιά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο.
Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ο 79χρονος, εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Αττικής, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την χώρα.
Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, καθώς και ένα γεωργικό εργαλείο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άργους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.