18/7/12

Ξηλώθηκε η ΕΥΠ

Η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή της ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αντικαθιστώντας τον διοικητή, πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίκα και τους δυο υποδιοικητές της υπηρεσίας.

Διοικητής θα είναι ο 40χρονος μηχανολόγος μηχανικός, Θεόδωρος Δραβίλας  [φωτο] και υποδιοικητές οι κύριοι Κοντούλης και Καμαρινόπουλος. Οι επιλογές Σαμαρά που φέρονται να έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στους εταίρους του κυβερνητικού σχήματος, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο Δραβίλας έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα δορυφορικά συστήματα και συμμετείχε στην επιτροπή που παρακολουθούσε τα σκάνδαλα των υποκλοπών, μια ειδικότητα που θεωρητικά τουλάχιστον θα τον βοηθήσει αφού μεγάλο μέρος της λειτουργίας της ΕΥΠ στηρίζεται στην «ελληνική NSA», τη διεύθυνση Ε’ της ΕΥΠ που ασχολείται με αυτό τον τομέα.


Ο Κοντούλης σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες είναι δικηγόρος, ενώ αρχικά κυκλοφορούσε φημολογία ότι επρόκειτο για ναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού. Τις πληροφορίες τις δίδουμε με πάσα επιφύλαξη αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις.
Ο Καμαρινόπουλος είναι πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας και πρώην συνδικαλιστής, πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών της αστυνομίας. Έχει χρηματίσει διευθυντής εκπαίδευσης. Έχει και πολιτική εμπειρία ως περιφερειάρχης. Κατά πάσα πιθανότητα προορίζεται για Β’ υπαρχηγός αρμόδιος για θέματα προσωπικού.

Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα παρευρεθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.