2/10/14

... Αρπακτικά τσέπης

Εξιχνιάσθηκαν άμεσα, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, δύο (2) υποθέσεις κλοπών, σε βάρος ενός 60χρονου ημεδαπού και μίας 82χρονης ημεδαπής, οι οποίες διαπράχθηκαν προχθές το μεσημέρι, στις περιοχές των Ψαχνών και της Νέας Αρτάκης Ευβοίας αντίστοιχα.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (30-09-2014) το απόγευμα στην Νέα Αρτάκη, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 28 και 20 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα και στις δύο περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν αιφνιδιαστικά τα θύματά τους, μόλις αυτά εισήλθαν στις αυλές των οικιών τους και αφαίρεσαν:
  •  από τη τσέπη του παντελονιού του 60χρονου, το πορτοφόλι του που περιείχε το χρηματικό ποσό των (485) ευρώ και
  •  από την κατοχή της 82χρονης την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Τα ανωτέρω περιστατικά καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, αστυνομικοί του οποίου μετά από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση – αξιολόγηση στοιχείων, εντόπισαν τους δύο δράστες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 28χρονου, τα χρήματα του 62χρονου και στην κατοχή του 20χρονου, η κλεμμένη τσάντα της 82χρονης, με όλο το περιεχόμενο της, τα οποία αποδόθηκαν στη συνέχεια στους νόμιμους κατόχους τους.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.