17/1/13

Όλα τα δρομολόγια

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_4.jpg


                                          Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013_gada_10.jpg
 
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή της εγκληματικής οργάνωσης στις ακόλουθες περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών:

·   Την 9 προς 10-11-2012, στο Βόλο Μαγνησίας, συνελήφθησαν τριάντα πέντε (35) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, τους οποίους η εγκληματική οργάνωση μετέφερε από τις ακτές της Τουρκίας, με πλωτό σκάφος και αποβίβασε στα παράλια του Νομού Μαγνησίας. Επίσης, συνελήφθησαν και δύο (2) διακινητές - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που ανέμεναν να τους παραλάβουν. Κατά την απομάκρυνση του σκάφους από το σημείο αποβίβασης και υπό άγνωστες συνθήκες, επήλθε ο θάνατος δύο ημεδαπών αδερφών, χειριστών του σκάφους

·   Την 12-11-2012 συνελήφθησαν στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας εβδομήντα έξι (76) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) διακινητές-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που τους μετέφεραν με φορτηγό όχημα στα παράλια της περιοχής, προκειμένου να τους μεταφέρουν παράνομα με πλωτό σκάφος στην Ιταλία.

·   Την 27-12-2012 συνελήφθησαν στην Κόρινθο, επί της Εθνικής Οδού είκοσι (20) αλλοδαποί υπηκόων Συρίας και τρεις διακινητές- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που τους μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο στη Δυτική Ελλάδα και από εκεί σκόπευαν να τους μεταφέρουν παράνομα με πλωτό σκάφος στην Ιταλία

·   Την 05-01-2012, συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, που επέβαιναν στο πλοιάριο «ΜΟΥΝ ΡΕΗΚΕΡ», που είχε αποπλεύσει το προηγούμενο βράδυ, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στην Ιταλία. Συνελήφθησαν, επίσης, ο καπετάνιος και μηχανικός του σκάφους, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

·   Την 22-11-2012 συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, στην παραλιακή περιοχή Κάστρου Κυλλήνης, εξήντα πέντε (65) λαθρομετανάστες, οι οποίοι επρόκειτο να επιβιβαστούν στο σκάφος GIVERE ΙΙΙ, που θα τους μετέφερε παράνομα στη Ιταλία. Το σκάφος κατά την προσέγγιση στις ακτές προσάραξε και εγκαταλείφθηκε από τους διακινητές.

·   Την 24-11-2012, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο στην Ιταλία περίπου δεκαοχτώ (18) αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών

·   Την 26-11-2012, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο στην Ιταλία αλλοδαπών υπηκόων Συρίας,

·   Την 06-01-2013, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν, με πλωτό σκάφος, (13) αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, από τις ακτές της Τουρκίας αρχικά σε νησί του Αιγαίου και στη συνέχεια στην Αθήνα

·   Αρχές Δεκεμβρίου 2012 αποπειράθηκαν να μεταφέρουν 60-80 αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ρόδο. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν ολοκληρώθηκε καθώς μέρος της ομάδας των λαθρομεταναστών συνελήφθη στο Milas από τις Τουρκικές Αρχές.

·   Περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2012 αποπειράθηκαν να μεταφέρουν είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς από την Κωνσταντινούπολη στη χώρα μας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης, να διακριβωθεί η τυχόν σύνδεση με άλλες εγκληματικές ενέργειες και να εξακριβωθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία της δράσης της (ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ), τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στα αδίστακτα κυκλώματα των σύγχρονων «δουλεμπόρων», που αποκομίζουν παράνομα τεράστια χρηματικά ποσά, εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους.