2/1/13

Εντός έδρας ο υπουργός

Με τον Υποστράτηγο Δημήτρη Τσιότσιο

Στη δήλωσή του ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση να αξιοποιηθεί για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, με διάφορες επιπλέον χρήσεις, το κτίριο που παραχωρήθηκε για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε χθες το πρωί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους αστυνομικούς και να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην τήρηση της νομιμότητας και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Τον κ. Υπουργό υποδέχτηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Τσιότσιος Δημήτριος, ενώ επιπλέον παρέστησαν ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΑΓΑΘΟΣ Γεώργιος, οι Διοικητές των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλή χρονιά σε όλους. Ευτυχισμένη με υγεία. Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά, την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, του 2013, να έρθω εδώ, στην έδρα της περιφέρειας των Ιόνιων Νησιών και να ευχηθώ στις γυναίκες και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας χρόνια πολλά και καλά για τον καινούριο χρόνο.

Με την ευκαιρία είχα και τη δυνατότητα να μιλήσω με τον Στρατηγό και με τους Επιτελείς για τον τρόπο αξιοποίησης του νέου Μεγάρου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα, όπου συμφωνήσαμε για ορισμένα πολύ βασικά πράγματα. Ότι δηλαδή εκτός από τον κύριο σκοπό που θα εξυπηρετήσει αυτό το μέγαρο, ως έδρα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μπορούμε να έχουμε και ορισμένα άλλα πράγματα. Όπως ένα βρεφονηπιακό σταθμό για τα παιδιά όσων υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και από εκεί και πέρα μια Λέσχη, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν και να σιτίζονται όχι μόνο οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και οι συνταξιούχοι και ίσως, εάν το επιθυμούν, και οι Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων. Και από την άλλη να δώσουμε και χώρο στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας, να έχουν μια μόνιμη έδρα εκεί, να έχουν το δικό τους χώρο, το δικό τους στέκι, μια και τα Σώματα Ασφαλείας ήταν και παραμένουν η οικογένειά τους.
Αυτό που θα κάνουμε λοιπόν είναι πάρα πολύ γρήγορα, τον καινούριο χρόνο που μπαίνει, να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην κερκυραϊκή κοινωνία, αξιοποιώντας ένα κτίριο, αναβαθμίζοντας μια περιοχή και ικανοποιώντας όσο μπορούμε τις ανάγκες των ανθρώπων που έδωσαν και δίνουν τη ζωή τους και διακινδυνεύουν και την υγεία τους για να υπηρετήσουν την κερκυραϊκή και την ελληνική κοινωνία.
Καλή χρονιά. Χρόνια πολλά σε όλους και θα ήθελα πάλι με αυτή την ευκαιρία να εκφράσω τη βαθειά μου ευγνωμοσύνη στις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας για όσα παρέχουν στην κοινωνία και στον τόπο τη δύσκολη αυτή ώρα ».