4/1/13

Την εξέδιδαν

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος 30χρονης αλλοδαπής.
Συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, δύο αλλοδαποί, 42 και 21 ετών (άνδρας - γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Σωματεμπορία», ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς που αναζητούνται, έπεισαν την 30χρονη να εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική της θέση, με πρόσχημα την ανεύρεση εργασίας.
Στη συνέχεια, οι ανωτέρω συναντήθηκαν με την 21χρονη συλληφθείσα και οδήγησαν την παθούσα σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου, όπου την κρατούσαν παρά τη θέλησή της. Ακολούθως, με απειλές κατά της ζωής της και άσκηση ψυχολογικής βίας, από τον Δεκέμβριο του 2012, προέβαιναν στην επ΄αμοιβή έκδοση της 30χρονης, αποκομίζοντας οι ίδιοι το σύνολο των χρημάτων.
Βραδινές ώρες της 02-01-2013, η παθούσα κατάφερε να διαφύγει της επιτήρησής της από την 21χρονη και από έτερη αλλοδαπή που αναζητείται και στη συνεχεία να μεταβεί στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, όπου και κατήγγειλε την εκμετάλλευσή της.
Στην 30χρονη γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενείται ήδη σε μονάδα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αναζητηθέντων.