10/1/13

Έπιασαν τον πατέρα ψάψνουν τον γιο

Τα κατασχεμένα στην Χαλανδρίτσα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/09012013_foto3.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/09012013_foto4.jpg
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/09012013_foto1.jpg
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/fotos12/09012013_foto2.jpg
Σύλληψη 56χρονου, για κατοχή αρχαίων αντικείμενων
Κατασχέθηκαν δυο μέλη κιόνων και μια λίθινη στήλη που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου “Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”
Συνελήφθη  στη Δαφνούλα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ένας  άνδρας, ηλικίας 56 ετών σε βάρος του οποίου και του 33χρονου υιού του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δύο ημεδαπών στη Δαφνούλα Αχαΐας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Δύο μέλη αράβδωτων κιόνων με διάμετρο περίπου 40 εκατοστά ο καθένας.
  • Μία ενυπόγραφη λίθινη στήλη με την επιγραφή Πυθέας, διαστάσεων περίπου ενός τετραγωνικού μέτρου.
  • Τρία κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν παράνομα.
Τα αντικείμενα που ανευρέθηκαν, εξετάσθηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και σύμφωνα με αρχική εκτίμηση της εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις του Νόμου, ενώ για την ακριβή ιστορική – πολιτιστική τους αξία θα συσταθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο επιτροπή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα κατασχεμένα αρχαία αντικείμενα αποδόθηκαν στην ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας.