18/1/13

Τους πήγαινε ... κυριλέ ο Ρουμάνος

 ΤΟ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ ΙΧ
http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/17012013anat.jpg
 
Συνελήφθη στην ανατολική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ, Ιράν και Συρίας.
Ειδικότερα, στη διασταύρωση Δαδιάς, της εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης -Ορεστιάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με Βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 23χρονος, αλλά αυτός όμως δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Στη συνέχεια, οι παραπάνω αστυνομικοί, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ακολούθησαν το όχημα του διακινητή, ο οποίος, στην ανατολική είσοδο της Αλεξανδρούπολης, το ακινητοποίησε και τράπηκε σε φυγή, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Κατά τη σύλληψή του προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός διακινητής προωθούσε στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης, των ρουμανικών Αρχών, η οποία έφερε εμφανή σημάδια πλαστότητας
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Σημειώνεται, ότι η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 23χρονου, περιλαμβάνει και τα αδικήματα της αντίστασης και της πλαστογραφίας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.