2/2/13

Έκλεψε μέχρι ραπτομηχανή ο 17χρονος


Συνελήφθη χθες (31-1-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα χθες (31-1-2013) το πρωί, οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία 48χρονης ημεδαπής στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 17χρονου από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.
Επίσης κοντά στο σπίτι συνελήφθησαν και τρεις ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 37, 37 και 23 ετών, οι οποίες έχοντας περιφερειακό ρόλο (τσιλιαδόροι), παρείχαν κάλυψη στους δράστες κατά τη διάρκεια της διάρρηξης.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 17χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ζευγάρι γάντια.
Από την αστυνομική ερευνά που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 17χρονος μαζί με τον συνεργό του, είχαν διαπράξει το τελευταίο μήνα, άλλες δεκαέξι κλοπές σε οικίες στην Πάτρα, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Το όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά το χρηματικό πόσο των 30.000 ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 17χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατασχεθήκαν ως κλοπιμαία μια ηλεκτρονική συσκευή Χ-ΒΟΧ και μία ραπτομηχανή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε παρόμοια αδικήματα.