15/2/13

Έβγαλαν μαχαίρι σε 73χρονη

Έκαναν τις κάλτσες ... γάντια
 
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού τμήματος Μολάων, μία (1) υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε γίνει προχθές (13-2-2013) το βράδυ, στην Απιδέα Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, συνελήφθη χθες (14-2-2013) το απόγευμα, ένας (1) 23χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ληστεία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρείς συνεργούς του.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, προχθές (13-2-2013) το βράδυ, αφού μπήκαν σε οικία, ιδιοκτησίας 73χρονης ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, προέκυψε ότι, την 12-2-2013 το πρωί, στην ίδια περιοχή, είχαν διαρρήξει οικία ημεδαπού και είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα.
Κατά τις έρευνες των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δυο (2) αυτοσχέδιες κουκούλες, ένα (1) ζευγάρι γάντια, είδη ένδυσης τα οποία χρησιμοποίησαν για να μην αφήσουν τα ίχνη τους και ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο.
Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των τριών συνεργών του.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.