2/2/13

Οι ποντικοί της Καβάλας


Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διαρρήξεις διαμερισμάτων, σε Καβάλα, Κομοτηνή και Γρεβενά.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων, εκ των οποίων, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 28 και 31 ετών και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 33 ετών, για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι πέντε δράστες, από 13 έως 31 Μάιου του 2011, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων.
Προέκυψε επίσης ότι, κατά το διάστημα δράσης τους σαν ομάδα, διέπραξαν, με συνθέσεις που εναλλάσσονταν, εννέα (9) διαρρήξεις και τρεις (3) απόπειρες σε διαμερίσματα της Καβάλας, της Κομοτηνής και των Γρεβενών, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας 49.500 ευρώ περίπου, ένα (1) φορητό υπολογιστή και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται, ότι οι τρεις από τους δράστες, ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρας για κλοπές, ενώ οι άλλοι δύο έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν συμμετοχή τους και σε αλλά αδικήματα, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στη κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.