14/3/13

Οι Τσιγγάνες έκλεψαν πιστόλι Ειδικού Φρουρού

Και όχι μόνο ...
 
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών Αρχών, τέσσερις ημεδαπές (ΡΟΜΑ), ηλικίας 49, 16, 39 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.
Στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης,
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι ανωτέρω ημεδαπές, είχαν συστήσει πρόσφατα εγκληματική ομάδα, με σκοπό την από κοινού διάπραξη κλοπών σε οικίες, προσποιούμενες της πλανόδιες πωλήτριες.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η συμμετοχή τους σε συναφή αδικήματα, ενώ μέχρι τώρα εξιχνιάστηκε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής, που έλαβε χώρα χθες το πρωί σε οικία στην περιοχή «Παναγιούδα» της Λέσβου, όπου διαμένει, μαζί με τους οικείους του, Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Λέσβου.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστιδες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο της παραπάνω οικίας και εκμεταλλευόμενες την απουσία των ενοίκων, αφαίρεσαν από υπνοδωμάτιο του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 2.500 ευρώ. Ακολούθως, από έτερο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, αφαίρεσαν το υπηρεσιακό πιστόλι του Ειδικού Φρουρού, μια γεμιστήρα και 13 φυσίγγια πιστολιού, παραβιάζοντας ασφαλισμένο ερμάριο, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε περιοχή πλησίον του Λιμένα Μυτιλήνης, το πιστόλι του Ειδικού Φρουρού, η γεμιστήρα με τα -13- φυσίγγια και το σύνολο των λοιπών κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Σε βάρος του Ειδικού Φρουρού σχηματίσθηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη υπηρεσιακού οπλισμού, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).