5/4/13

Τα 'παν με τους Σέρβους

 


Επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε  ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, Υπεύθυνο Διεθνούς Συνεργασίας και Ελέγχου της Αστυνομίας κ. Vladimir Bozovic, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από ελληνικής πλευράς, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των Αστυνομιών των δύο χωρών και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και στα σώματα ασφαλείας, το οργανωμένο έγκλημα, η λαθρομετανάστευση και η διακίνηση ναρκωτικών.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε και συγκεκριμενοποιήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στο επίπεδο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών και εμπειρογνωμόνων, όσον αφορά στους παραπάνω τομείς, αλλά και στον τομέα της εκπαίδευσης ειδικών αστυνομικών μονάδων.