5/5/13

Οι ευχές στο "100"


Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, το βράδυ της Ανάστασης

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, το βράδυ της Ανάστασης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.
Στο μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επεσήμανε τα ακόλουθα:
«Θα ήθελα αυτή την ώρα, στις γυναίκες και στους άνδρες του Σώματος, που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, στον τόπο του καθήκοντος, να ευχηθώ Χρόνια Πολλά – Χριστός Ανέστη και ό,τι καλύτερο σε εσάς και στις οικογένειές σας.
Να ξέρετε ότι όλοι αναγνωρίζουν το έργο που κάνετε –και μάλιστα αυτή την ώρα– αλλά θα πρέπει να είστε ικανοποιημένοι, διότι με την υπηρεσία σας, προσφέρετε την ασφάλεια στους συμπολίτες μας. Και για αυτό θα πρέπει να είστε υπερήφανοι, όπως και εμείς είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για το ότι πράττετε σε κρίσιμες στιγμές, χάριν του τόπου και της κοινωνίας μας.
Εύχομαι να είστε καλά και εσείς και οι οικογένειές σας. Χρόνια Πολλά.»

Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε τα ακόλουθα:
«Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, το χαρμόσυνο φως της Ανάστασης που πλημυρίζει απόψε τις καρδιές όλων μας, έχει και ένα βαθύτερο συμβολισμό. Εκπέμπει ένα μήνυμα ελπίδας, χαράς και μια αίσθηση για αλληλεγγύη, για ενότητα και για ομοψυχία. Και αυτή η ελπίδα, την οποία όλοι θέλουμε και προσδοκούμε, μας ενώνει και μας βάζει στην προσπάθεια να επιδιώξουμε ένα καλύτερο αύριο, μία νέα αρχή.
Οι πολίτες, η κοινωνία, όλοι μας, Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, αναγνωρίζουμε την γιγάντια προσπάθεια την οποία κάνετε με επαγγελματισμό, με ευσυνειδησία και συνέπεια.
Και αυτή την ώρα που βρίσκεστε στο καθήκον, γνωρίζουν οι πολίτες ότι είστε δίπλα τους, ότι είστε συνεχώς κοντά τους, ανεξάρτητα αν είναι μία γιορτινή και αναστάσιμη στιγμή, για να προστατεύσετε την περιουσία, τη ζωή και να παρέξετε την ασφάλεια, η οποία είναι τόσο αναγκαία στη δύσκολη αυτή περίοδο την οποία διερχόμεθα. Και δεν θυσιάζετε μόνο την οικογενειακή σας θαλπωρή ή προσωπική σας ηρεμία, αλλά είστε διατεθειμένοι να προσφέρετε με αυταπάρνηση ακόμα και την ίδια σας τη ζωή.

Όλοι εμείς αναγνωρίζουμε και οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά και αναγνωρίζουν –και η πολιτεία και η κοινωνία– αυτή την προσπάθεια και σας είμαστε ευγνώμονες. Και είμαστε υπερήφανοι που ηγούμεθα αυτού του Σώματος και έχουμε αυτό το προσωπικό.
Εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειές σας δύναμη, υγεία, ομοψυχία, αλληλεγγύη, ενότητα, για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία και μια χώρα αντάξια της Ιστορίας και του πολιτισμού της. Χρόνια Πολλά σε όλους.»