27/5/13

... Άκρως δελεαστικές προτάσεις

 
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονης, η οποία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάφερε να εξαπατήσει υποψήφιους επενδυτές και να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό που φθάνει συνολικά τις 252.110 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία παθούσας, η 56χρονη κατάφερε να της αποσπάσει από τον Οκτώβριο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012, το χρηματικό ποσό των 9.510 ευρώ προκειμένου να τα επενδύσει, προβαίνοντας σε αγοροπωλησία μετοχών πιστωτικού Ιδρύματος. Για να πετύχει μάλιστα το σκοπό της η 56χρονη παρουσίαζε ως άκρως δελεαστικά τα υποτιθέμενα κέρδη από την επένδυση.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2012, η 56χρονη με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά από εννέα (9) ακόμα άτομα – υποψήφιους επενδυτές, το συνολικό χρηματικό ποσό των 242.600 ευρώ.
Σε επικοινωνίες που είχαν οι εξαπατηθέντες με την 56χρονη, αυτή προφασιζόμενη διάφορες συγκυρίες σχετικά με την επικρατούσα οικονομική κατάσταση, ανέβαλε συνεχώς τον προσδιορισμό της χρονικής περιόδου απόδοσης των χρημάτων σε αυτούς.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.