24/5/13

... Βαπτίστηκαν "Μπραβάκια"



Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει μία (1) υπόθεση εκβίασης και δύο (2) υποθέσεις απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματαρχών, στην Νέα Τίρυνθα και το Ναύπλιο Αργολίδας.
Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις αυτές, χθες (23-5-2013) το πρωί, στη Νέα Κίο και στο Αργολικό Αργολίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 39, 42, 28 και 49 ετών αντίστοιχα, μέλη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση κατά συναυτουργία.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα η οποία προέβαινε σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, με σκοπό την απόσπαση χρημάτων από αυτούς, τα οποία αν δεν τους τα παρείχαν, θα προέβαιναν σε φθορές στα καταστήματα τους.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, προχθές (22-5-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Τίρυνθα και το Ναύπλιο Αργολίδας, αφού πήγαν σε τρία καταστήματα, απαίτησαν από τους ιδιοκτήτες χρήματα, καταφέρνοντας στη μία περίπτωση να τα αποσπάσουν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ναυπλίου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.