10/5/13

Πέθαναν από ασφυξία λαθρομετανάστες


Συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης 59χρονος Έλληνας που εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρομεταφοράς, κατά την οποία επήλθε ο θάνατος τριών αλλοδαπών
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα
Για την ιδία υπόθεση αναζητείται ο δεύτερος δράστης, 31χρονος έλληνας
Οι δυο δράστες είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο τις σορούς των τριών λαθρομεταναστών, που πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό που τους μετέφεραν στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη χθες (09- 05-2013) το απόγευμα στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας, με ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Θεσπρωτίας, ένας 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση λαθρομεταφοράς, κατά την οποία επήλθε θάνατος τριών λαθρομεταναστών από ασφυξία.
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας 31χρονος ημεδαπός δράστης, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ανάλογο ένταλμα σύλληψης.
Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της 06-02-2012 στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν τα πτώματα τριών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν (ηλικίας 23,20 και 21 ετών).
Στο πλαίσιο της έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε η υπόθεση και προέκυψε η εμπλοκή δυο ημεδαπών δραστών, τα στοιχεία των οποίων εξακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο δράστες το μεσημέρι της 31-01-2012 παρέλαβαν τους τρεις λαθρομετανάστες από την περιοχή των Τρικάλων και τους έκρυψαν μέσα στο Ι.Χ. Φορτηγό τους, που ήταν φορτωμένο με βαμβακόσπορο, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι λαθρομετανάστες πέθαναν από ασφυξία και όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν το θάνατό τους, εξήλθαν από την Εγνατία Οδό και μετέβησαν στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, όπου και εγκατέλειψαν τις τρεις σορούς. Τα πτώματα εντοπίστηκαν επτά μέρες αργότερα από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές.
Η χθεσινή σύλληψη του 59χρονου δράστη είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών Μαγνησίας.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου. Την εξέλιξη της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, που διενήργησε και την προανάκριση.