21/6/13

27 Tαξιτζήδες "υπόδειγμα"

Τα τσιπάκια
 
Κατά τη διάρκεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής είκοσι επτά (27) οδηγοί ΤΑΞΙ γιατί είχαν παρέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (ταξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στις 19 και 20-6-2013, μπροστά από τους σταθμούς ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω και Αγ. Δημητρίου, τους σταθμούς ΗΣΑΠ Πειραιά και Ν. Φαλήρου και σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, είκοσι επτά (27) ημεδαποί οδηγοί ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους.
Ειδικότερα, είκοσι τρεις (23) από τους παραπάνω οδηγούς είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις. Τρεις (3) εξ αυτών είχαν απενεργοποιήσει την ταμειακή μηχανή αποσυνδέοντάς την πλήρως από την παροχή ρεύματος. Επιπλέον, στην κατοχή ενός (1) οδηγού βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -11,9- γραμμαρίων και ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών.
Επιβλήθηκαν είκοσι έξι (26) διοικητικά πρόστιμα, συνολικού χρηματικού ποσού εκατόν τριάντα χιλιάδων ευρώ (130.000€) σε βάρος των εκμεταλλευτών των παραπάνω οχημάτων.