13/6/13

Για αποδοχή η 36χρονη

 
Συνελήφθησαν, χθες (12-06-2013) το μεσημέρι στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και μία 36 χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια επιχείρησης στα Ψαχνά Ευβοίας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για τη πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας , εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν (32) μεταλλικές μπουκάλες αερίων, κενές περιεχομένου, ύψους (1,2) μέτρων και βάρους (20) κιλών η κάθε μία, τις οποίες οι δράστες είχαν αφαιρέσει, λίγες ώρες νωρίτερα, από ανενεργό εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης βιομηχανικών αερίων στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι οι δράστες μετέφεραν τις ανωτέρω μπουκάλες σε επιχείρηση συλλογής και μεταφοράς μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων, ιδιοκτησίας 36χρονης ημεδαπής στα Ψαχνά Ευβοίας, με σκοπό την μεταπώληση ή την μετατροπή τους σε πρώτες ύλες.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην επιχείρηση της 36χρονης, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (27) παρόμοιες μπουκάλες, τις οποίες ο 40χρονος με τον 33χρονο είχαν αφαιρέσει, σε προγενέστερο χρόνο, από το ανωτέρω εργοστάσιο.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε, ενώ όλες οι προαναφερόμενες μπουκάλες αποδόθηκαν στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι τρεις (3) συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.