16/6/13

Τα δενρύλλια του Κερκυραίου

Η ... συλλογή
 
Συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, 45χρονος ημεδαπός, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης καθώς και για κατοχή απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Κατά την διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε το όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος, ο οποίος επιχείρησε αρχικά να διαφύγει από τον αστυνομικό έλεγχο, προκαλώντας υλικές φθορές στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο.
Ο 45χρονος ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και στην κατοχή του βρέθηκαν 12 γραμμάρια κάνναβης.
Στην συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε αποθηκευτικό χώρο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερις συσκευασίες με κάνναβη βάρους 5.680 γραμμαρίων
  • 60 γραμμάρια μεθαδόνης
  • 96 γραμμάρια κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες
  • 31 χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων
  • Ένα αεροβόλο περίστροφο
  • Τρία κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον στην αυλή της οικία του διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είχε εγκαταστήσει καλλιέργεια κάνναβης αποτελούμενη από 17 δενδρύλλια ύψους ενός μέτρου περίπου.
Κατά την διάρκεια επιχείρησης καθώς και στις έρευνες που ακολούθησαν συμμετείχε αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος του 45χρονου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής, της διακεκριμένης φθοράς και αντίστασης καθώς και της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος των αστυνομικών.
Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.