15/6/13

Άδειες για ατζαμήδες οδηγούς

 
Σχηματίσθηκε δικογραφία στις Σέρρες σε βάρος τριών ελληνων 54, 41 και 30 ετών για πλαστογραφία και απάτη.
Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ποροϊων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, την περίοδο από το 2010 έως και το 2011, προμήθευσαν με πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης επτά οδηγούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο σε βάρος ακόμη ενός ατόμου.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις  πλησίαζαν άτομα τα οποία είτε δεν διέθεταν άδειες ικανότητας οδήγησης είτε επιθυμούσαν να ανανεώσουν τις ήδη κατεχόμενες και με το πρόσχημα της διάθεσης κατάλληλων γνωριμιών, τους έπειθαν ότι έχουν τη δυνατότητα έκδοσης αδειών, χωρίς οι παθόντες να χρειαστεί να πάρουν μέρος στις προβλεπόμενες εξετάσεις. Επιπλέον, ζητούσαν από τους παθόντες πέραν των χρημάτων, να τους παραδώσουν φωτογραφίες και άλλα απαραίτητα για την έκδοση των αδειών δικαιολογητικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα τους παρέδιδαν πλαστές άδειες.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις έκδοσης πλαστών αδειών και μία περίπτωση απόπειρας έκδοσης πλαστής άδειας οδήγησης, από τις οποίες οι τρεις ημεδαποί αποκόμισαν συνολικό περιουσιακό όφελος το οποίο υπερβαίνει το ποσό των (6.600) Ευρώ.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ποροϊων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.