29/6/13

Με σφραγίδα τελωνείου πήγαιναν λαθρομετανάστες

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης , δύο αλλοδαποί ηλικίας 61 και 28 ετών, ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη έξοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση αλλοδαπών, από το εσωτερικό της χώρας σε κράτη της Ευρώπης.
Ειδικότερα , η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην Εγνατία Οδό (στον κόμβο Κλειδιού) με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φορτηγό (νταλίκα) διεθνών μεταφορών, με οδηγό τον 61χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (14) αλλοδαπών (νομίμων και μη) , στο οποίο επέβαινε και ο 28χρονος συνεργός του.
Συγκεκριμένα, στην καρότσα του εν λόγω φορτηγού είχε τεθεί σφραγίδα τελωνείου και κατά την αποσφράγισή του, διαπιστώθηκε στο εσωτερικό η μεταφορά των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σκοπός του κυκλώματος ήταν αρχικώς η μεταφορά αλλοδαπών κυρίως από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και η μετέπειτα παράνομη έξοδος από τη Χωρά μας και προώθησή τους σε διάφορες χώρες της Ε.Ε.
Το χρηματικό ποσό που κατέβαλλαν οι διακινούμενοι ανέρχεται στις (4.000) ευρώ ενώ τα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη θα υπερέβαιναν τις (50.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και των λοιπών μελών του κυκλώματος .