1/6/13

Απατεώνας με το 'να πόδι στο τάφο ...

Πόσοι αφελείς υπάρχουν;
 
 
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες.
Συνελήφθησαν στο Περιστέρι και στην Κηφισιά, ένας (1) 77χρονος ημεδαπός και μια (1) 48χρονη ημεδαπή μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλες δυο (2) ημεδαπές ηλικίας 52 και 30 ετών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 52χρονη ημεδαπή επικοινωνούσε τηλεφωνικά με διάφορα άτομα, «εμφανιζόμενη» ως υπάλληλος του Τμήματος Κατασχέσεων Τράπεζας. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την αγορά κατασχεμένων πολυτελών αυτοκινήτων από την παραπάνω Τράπεζα σε χαμηλή τιμή, τους έπειθε να καταβάλουν σε λογαριασμούς που τους υποδείκνυε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 2.000 έως 5.500 ευρώ. Δικαιούχοι των λογαριασμών ήταν η 48χρονη και ο 77χρονος, μέλη της σπείρας.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι με τον παραπάνω τρόπο δράσης κατάφεραν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο εξάμηνο, δώδεκα (12) πολίτες και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους πέντε (5). Το συνολικό ποσό που απέσπασαν ανέρχεται στις 41.070 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες και η 52χρονη που αναζητείται έχουν κατηγορηθεί, κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και απόπειρας απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Ν. «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».