21/6/13

Μόνον ΡΟΜΑ πιάνουν οι Σπαρτιάτες?

 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στη Σπάρτη και στην Κοκκινόραχη Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (20-6-2013) τις πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 16 και 20 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) συνεργούς τους.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, προχθές (19-6-2013) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εντοπίστηκαν χθες (20-6-2013) τις πρωινές ώρες, στην Σπάρτη Λακωνίας και συνελήφθησαν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, την 13-6-2013 το απόγευμα, στην Κοκκινόραχη Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και αντικείμενα, με αξία που υπερβαίνει τις -130.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.