6/6/13

Συλλήψεις για τις φασαρίες στο Βόλο

Τα κατασχεμένα
 
 
Οκτώ (8) άτομα συνελήφθησαν χθες (05-06-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 - ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, που διεξήχθη στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των PLAY OFF ανόδου του πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.
Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από 15 έως 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νόμων περί αθλητισμού, περί βεγγαλικών και κροτίδων, της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απλής σωματικής βλάβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, (300) περίπου φίλαθλοι, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση πρόσβασης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και τον περιβάλλοντα χώρο, επιτέθηκαν και επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, εκσφενδονίζοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να εισέλθουν στην αθλητική εγκατάσταση χωρίς εισιτήρια.
Στη συνέχεια, αφού απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, εκατό (100) περίπου φίλαθλοι μετέβησαν στην περιφερειακή οδό Βόλου, όπου επιτέθηκαν εκ νέου στους προστρέξαντες αστυνομικούς, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να τραυματισθούν ελαφρά, σε διάφορα σημεία του σώματός τους και να μεταφερθούν για παροχή πρώτων βοηθειών σε Νοσοκομείο.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν δεκαεπτά άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν οχτώ, για συμμετοχή στα επεισόδια και τις βιαιοπραγίες κατά των αστυνομικών.
Ένας από τους συλληφθέντες (25χρονος), αντιστάθηκε της σύλληψης και επιπλέον προξένησε φθορές στο αυτοκίνητο 33χρονου ημεδαπού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,378) γραμμαρίων. Επίσης, στην κατοχή ενός 15χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) βεγγαλικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκρισή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.