18/7/13

Έκλεψαν 156 μελισσοκυψέλες

 Η αξία  ξεπερνά τις -14.000- ευρώ
 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συνεχιζόμενες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, έξι (6) περιπτώσεις κλοπής μελισσοκυψελών, οι οποίες είχαν γίνει από τις αρχές, έως και τα μέσα του τρέχοντος έτους, στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας, της Αργολίδας και της Αττικής.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 57 και 42 ετών αντίστοιχα, καθώς και ενός 26χρονου, υπηκόου Ρουμανίας, για τη διάπραξη του αδικήματος της ζωοκλοπής κατά συρροή.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τα τέλη του Ιανουαρίου έως και τα μέσα Ιουνίου του 2013, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) περιπτώσεις ζωοκλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει συνολικά, εκατόν πενήντα έξι (156) μελισσοκυψέλες, από τις ευρύτερες περιοχές του Λεβιδίου Αρκαδίας, των Μυκηνών Αργολίδας και των Μελισσίων και Κινέττας Αττικής.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, οι τρεις αλλοδαποί, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, το οποίο ξεπερνά τις -14.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των μελισσοκυψελών.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Όρους Μαινάλου, ορισμένες από τις μελισσοκυψέλες που είχαν αφαιρέσει, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.