27/7/13

Θα μοιραστούν κλήσεις για 1.600 της Λαγκάρντ

 

Έρχονται κλήσεις για 1.600 της λίστας Λαγκάρντ
Toυ ειδικού συνεργάτη
Μετά τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, παίρνουν σειρά για εξηγήσεις οι υπόλοιποι μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του e-reportaz, σύντομα ολοκληρώνεται ο έλεγχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τους 1.600 από τους συνολικά 2.062 της λίστας, δηλαδή για το 77% των ελεγχόμενων!
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι το ΣΔΟΕ έχει λάβει στοιχεία τόσο από τους ίδιους τους καταθέτες, όσο και από τις τράπεζες, που έχουν δώσει αναλυτικές καρτέλες με τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Η διασταύρωση βρίσκεται στο τελικό τελικό και σύντομα θα κληθούν για εξηγήσεις όσοι βρεθούν να διατηρούν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα και το πόθεν έσχες. Και σύμφωνα με πληροφορίες, θα σχηματιστεί μεγάλη ουρά στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Αλκίφρονος όπου στεγάζεται η υπηρεσία…
Την ώρα που ακούγονται πολλές φωνές και ασκείται έντονη κριτική για καθυστερήσεις στην αξιοποίηση της λίστας, οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ λειτουργούν μεθοδικά, προκειμένου να «δέσουν» με στοιχεία όσους εμφανίζουν σημαντικές αποκλίσεις στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις. Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα, πλέον όμως φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία.
Ήδη από την ολοκλήρωση του πορίσματος των τεσσάρων πρώτων ονομάτων – συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, προέκυψε «μαύρη» τρύπα 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο, μαζί με τις προσαυξήσεις, ύψους 10 εκατ. ευρώ! Η φοροδιαφυγή αυτή φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς στη λίστα υπάρχουν καταθέτες με πολλαπλάσια ποσά από τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών, κάποιοι εκ των οποίων θα δυσκολευτούν πολύ για να τα δικαιολογήσουν…