10/7/13

Τους πήραν πρέφα και οι Χιλιανοί

Παραπαίει η Ασφάλεια Μυτιλήνης
Το Λιμεναρχείο να 'ναι καλά!
 
Είχαν συστήσει πρόσφατα εγκληματική ομάδα, με σκοπό την από κοινού διάπραξη κλοπών σε κοσμηματοπωλεία, με τη μέθοδο της απασχόλησης
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε κοσμηματοπωλείο στη Μυτιλήνη, από το οποίο οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ
Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις
Συνελήφθησαν  στη Μυτιλήνη και τη Χίο, μετά από συντονισμένες έρευνες αστυνομικών και λιμενικών Αρχών, τρεις υπήκοοι Χιλής (2 γυναίκες και 1 άνδρας), ηλικίας 29, 42 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, Μυτιλήνης και Χίου, καθώς και στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι ανωτέρω αλλοδαποί, είχαν συστήσει πρόσφατα εγκληματική ομάδα, με σκοπό την από κοινού διάπραξη κλοπών σε κοσμηματοπωλεία, με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η συμμετοχή τους σε συναφή αδικήματα, ενώ μέχρι τώρα εξιχνιάστηκε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής, που έλαβε χώρα στις  (08-07-2013) το μεσημέρι, σε κοσμηματοπωλείο 33χρονης ημεδαπής στη Μυτιλήνη.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες, προσποιούμενοι τους πελάτες, μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, τρεις υφασμάτινες θήκες, οι οποίες περιείχαν κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ.
Ακολούθως, οι δράστες το ίδιο βράδυ, επιχείρησαν να διαφύγουν με πλοίο της γραμμής, με προορισμό τον Πειραιά. Λίγο πριν αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Μυτιλήνης, εντοπίστηκαν η 29χρονη και ο 32χρονος, ενώ κατά τον κατάπλου του πλοίου στη Χίο, εντοπίστηκε και η 42χρονη συνεργός τους.
Στην κατοχή της 42χρονης βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων, τα οποία είχε κρύψει επιμελώς σε κάθισμα του πλοίου.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των 3.610 ευρώ, 537 δολάρια και 500 λίρες Αγγλίας
  • 4 ρολόγια χειρός και
  • διάφορα κοσμήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.