3/8/13

Ο νταής ανιψιός του Βοϊδονικόλα

Πυροβόλησε αστυνομικό στο Kou Club της Σαντορίνης

 
Έξω από το Kou Club, της Σαντορίνης τα ξημερώματα -όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο Crimes on air- ο ανιψιός της οικογένειας Βοϊδονικόλα πυροβόλησε αστυνομικό, αλλά το χειρότερο είναι πως ο 40χρονος κατάφερε να διαφύγει στην Αθήνα με το αεροπλάνο της γραμμής απ' ότι λένε οι πληροφορίες.
Συνελήφθη,  ο συνεργός του  39 ετών, ενώ αναζητείται ο Βοϊδονικόλας ενώ και οι δυο   κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού, σε βάρος δύο αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.
Οι παραπάνω πράξεις έγιναν σήμερα τα ξημερώματα, όταν οι δύο αστυνομικοί, ευρισκόμενοι εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και κινούμενοι πεζή, με πολιτική περιβολή σε κεντρικό δρόμο των Φηρών, μετά από νυχτερινή διασκέδαση, προκλήθηκαν από τους δύο δράστες και αρχικά διαπληκτίστηκαν με αυτούς λεκτικά.
Οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, ακόμα και όταν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, αφού ο ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν αστυφύλακα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν και οι τέσσερις.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 39χρονος δράστης απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και όταν αυτοί δήλωσαν την ιδιότητά τους, ο 40χρονος δράστης «τράβηξε» πιστόλι και τους απείλησε λεκτικά για τη ζωή τους.
Στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος Αστυφύλακας, με διαμπερές τραύμα στο δεξί μηρό και να διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στο χώρο του επεισοδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κάλυκες.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και οι δύο αστυνομικοί, που είναι αποσπασμένοι από Θεσσαλονίκη, στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.