13/9/13

... Έσπαγε το λεφούσι

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα η δράση της οποίας συνίσταται σε διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από γειτονική χώρα στην Ελληνική επικράτεια.
Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την είσοδο στη χώρα μας, δεκατεσσάρων (14) συνολικά μη νόμιμων μεταναστών (11 άντρες - 1 γυναίκα – 2 ανήλικοι).
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 11-09-2013, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και ήλεγξαν πολυμορφικό αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν οι δεκατέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες και 24χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην παράνομη μεταφορά συμμετείχε άλλο ένα όχημα – προπομπός, το οποίο, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκε στον άξονα της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Δερβενίου, όπου ακινητοποιήθηκε. Στο εσωτερικό του επέβαιναν 28χρονος αλλοδαπός, ηγετικό στέλεχος και τρείς ακόμη αλλοδαποί ηλικίας 24,32 και 25 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας πρωινές ώρες της 10-09-2013 από σημείο παρέβριας περιοχής και τελικός προορισμός της μεταφοράς τους ήταν η Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ για τον καθένα, ενώ ο 28χρονος θα λάμβανε (500) ευρώ για κάθε μη νόμιμο μετανάστη.
Συνολικά κατασχέθηκαν (550) ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους, πέντε κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τέσσερις πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες τραπεζικών συναλλαγών και δύο οχήματα που διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους και χρησιμοποιούνταν το ένα ως προπομπός και το δεύτερο για τη μεταφορά των αλλοδαπών.
Επιπρόσθετα αναφέρεται οτι, ένας εκ των 24χρονων συλληφθέντων, στα τέλη Μαίου 2013, συμμετείχε σε παρόμοια διακίνηση, μαζί με συνεργούς του, οι οποίοι συνελήφθησαν τότε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης .

Οι συλληφθέντες διακινητές, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.