20/9/13

Ο ... Κορυδαλλιώτης προαγωγός


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη του κυκλώματος
Σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, εκμετάλλευση ανηλίκου, πορνογραφία ανηλίκου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε δύο (2) γυναίκες θύματα
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών.
Ειδικότερα μετά από καταγγελία 23χρονης αλλοδαπής, υπήκοο Μολδαβίας, και διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων εξακριβώθηκε ότι μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση, με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο των εισπράξεών τους.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 17 και 18-9-2013 σε Αθήνα και Άργος, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα (ένας 32χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μία 31χρονη υπήκοος Μολδαβίας, ένας 52χρονος ημεδαπός και μία 60χρονη ημεδαπή) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, αναζητούνται δύο (2) άτομα και προκύπτει η συμμετοχή στο κύκλωμα ενός 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της αρπαγής, της απειλής, της οπλοκατοχής και της πλαστογραφίας.
Επίσης διενεργήθηκε έλεγχος σε οίκο ανοχής στο Άργος, από όπου προσήχθησαν δύο (2) αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Μολδαβίας, θύματα της οργάνωσης.
Κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Ένα (1) πιστόλι και εννέα (9) φυσίγγια.
  •  Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
  •  Δύο (2) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
  •  Ένα (1) γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο τρίτου προσώπου.
  •  Ένα (1) Ι.Χ. φορτηγό και μία (1) μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.
Στις παθούσες αλλοδαπές παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και φιλοξενούνται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σε βάρος του 32χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Ρουμανίας με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορίας, εκμετάλλευσης ανηλίκου, πορνογραφίας ανηλίκου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.