18/10/13

... Πειραγμένοι οι Ταξιτζήδες!

Ως συνήθως
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς, των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν την 15 και 16-10-2013, στα Κ.Τ.Ε.Λ. Λιοσίων, Κηφισού και στο κέντρο Αθηνών, τέσσερις (4) οδηγοί ταξί.
Ειδικότερα, τρείς (3) οδηγοί είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία με την οποία προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν προέβαιναν στην έκδοση αποδείξεων. Επιπλέον ένας εξ’ αυτών είχε τοποθετήσει επί της οθόνης του ταξιμέτρου αυτοκόλλητη μαύρη ταινία στην ένδειξη της χρέωσης (μονή - διπλή ταρίφα), με σκοπό να αλλοιώνονται οι ενδείξεις αυτού και να χρεώνεται υπερβολικά ο πελάτης. Ένας (1) ακόμα οδηγός προέβαινε σε πολλαπλή μίσθωση επιβατών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.