18/10/13

Ενέδρα στα αστικά του Βορά

 
Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και αναπτύσσονται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο την καταπολέμηση της εν γένει παραβατικότητας και ειδικότερα της αποτροπής περιπτώσεων κλοπών σε βάρος πολιτών στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης αλλά και εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς, πραγματοποιήθηκε  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση , κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί ενώ αναζητείται επιπλέον ένα (1) άτομο.
Συγκεκριμένα , την 16-10-2013, μεσημβρινές ώρες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, τρεις αλλοδαπές ηλικίας 36, 33 και 17 ετών, οι οποίες με έτερη συνεργό τους που αναζητείται, εκμεταλλευόμενες συνθήκες συνωστισμού σε διάβαση πεζών, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι.
Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οι παραπάνω, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν εντός αστικού λεωφορείου, το πορτοφόλι ημεδαπής επιβάτιδος που περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και προσωπικά της έγγραφα, ενώ την 28-09-2013 προσπάθησαν να αφαιρέσουν από κατάστημα του κέντρου είδος ένδυσης.

Επιπρόσθετα, σε βάρος της 33χρονης συλληφθείσας εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης συνελήφθη επιπλέον από τους ανωτέρω αστυνομικούς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 51χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από 68χρονο αλλοδαπό ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και προσωπικά του έγγραφα.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ, οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.