4/10/13

Έταζε ΙΧ από πλειστηριασμούς

Εξιχνιάστηκαν , ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον επτά (7) υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούν σε υποτιθέμενη μεσολάβηση αγοραπωλησιών οχημάτων από πλειστηριασμούς.
Συνελήφθη, βραδινές ώρες  02-10-2013, στη Σταυρούπολη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για Απάτη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Η δράση του συλληφθέντα εντοπίζετε από το έτος 2012, θέλοντας τον ίδιο να αποσπά χρηματικά ποσά από τουλάχιστον επτά (7) άτομα, παριστάνοντας τον μεσολαβητή σε αγοραπωλησίες οχημάτων από πλειστηριασμούς τραπεζών, σε πολύ χαμηλές τιμές.
Συγκεκριμένα , την 01-10-2013, δύο άντρες ηλικίας 24 και 22 ετών, μετέβησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κατήγγειλαν ότι ο συλληφθείς, επικαλούμενος γνωριμίες σε τραπεζικά καταστήματα, μέσω των οποίων θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει αγορές οχημάτων από πλειστηριασμούς, σε πολύ χαμηλές τιμές, απέσπασε το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, ως προκαταβολή αγοράς οχήματος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο 48χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (300) ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και τέσσερις (4) κάρτες SIM .
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι , κατά το χρόνο δράσης του, ο κατηγορούμενος απέσπασε συνολικό χρηματικό ποσό που ξεπερνάει τις (7.000) ευρώ.