5/10/13

Ξέμεινε από σφαίρες στην καταδίωξη

 
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός που προσπάθησε να πυροβολήσει με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον αστυνομικών στο Ηράκλειο.
Προηγουμένως πυροβόλησε με πιστόλι τρεις (3) φορές εντός και εκτός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ μαζί με άλλους δύο ημεδαπούς που συνελήφθησαν προκάλεσαν φθορές στο κατάστημα.
Επιπλέον απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
Συνελήφθησαν, σήμερα (05.10.2013), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 28, 29 και 20 ετών, που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες ενώ βρισκόντουσαν ως θαμώνες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, προκάλεσαν απρόκλητα φθορές στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ ο 28χρονος που έφερε πιστόλι πυροβόλησε τρεις (3) φορές , εντός και εκτός του καταστήματος, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων θαμώνων και διερχόμενων από το σημείο πολιτών.
Στη συνέχεια, ο 29χρονος απαίτησε χρηματικό ποσό διακοσίων (200) Ευρώ από τον 47χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη του καταστήματος, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κατάστημα.
Άμεσα, αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών κατέφθασαν στο σημείο για να επιληφθούν στο περιστατικό. Όταν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον 28χρονο, αυτός προσπάθησε να πυροβολήσει δύο (2) φορές εναντίον τους, χωρίς ωστόσο το όπλο να εκπυρσοκροτήσει καθώς ήταν κενό λόγω των προγενέστερων πυροβολισμών.
Οι τρεις δράστες ακινητοποιήθηκαν απο τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν αφού προηγουμένως αντιστάθηκαν σθεναρά με σκοπό να αποφύγουν την σύλληψη τους.
Στην κατοχή των δραστών και στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι διαμετρήματος 9 mm .
  • Ένα (1) μαχαίρι.
  • Δύο (2) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm .
  • Μία (1) βολίδα πυροβόλου όπλου.
  • Ένα (1) πλήρες φυσίγγιο διαμετρήματος 9 mm .
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.