4/10/13

Ήθελαν και smart phone στο Καρπενήσι

Οι μαϊμούδες
Οι κατηγορούμενοι εξαπάτησαν 56χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη καφενείου στο Καρπενήσι, τον οποίο έπεισαν να αγοράσει μία απομίμηση συσκευής κινητού τηλεφώνου (smart phone) ως γνήσια, αποσπώντας του χρηματικό ποσό
Κατασχέθηκαν συνολικά έντεκα (11) απομιμήσεις συσκευών κινητών τηλεφώνων καθώς και (28) ναρκωτικά δισκία
Συνελήφθησαν, χθες (03-10-2013) το βράδυ στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, δύο (2) ημεδαποί, ένας 43χρονος άνδρας και μία 39χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία και κατοχής ναρκωτικών δισκίων.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 19:30΄το απόγευμα, οι δύο κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 39χρονης, μετέβησαν σε καφενείο στο Καρπενήσι, όπου κατάφεραν να εξαπατήσουν τον 56χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη του, να αγοράσει μία απομίμηση συσκευής κινητού τηλεφώνου (smart phone) ως γνήσια, αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ.
Ο 56χρονος αντιλαμβανόμενος την σε βάρος του απάτη ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, αστυνομικοί του οποίου ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να συλλάβουν τον 43χρονο και την 39χρονη.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των δύο συλληφθέντων αλλά και στους ίδιους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • Δέκα (10) ακόμη απομιμήσεις συσκευών κινητών τηλεφώνων, τα οποία προσομοίαζαν με κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας (smart phones)
  • Είκοσι οκτώ (28) ναρκωτικά δισκία, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 43χρονου, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
  • Το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.