15/11/13

Πλάκωσαν και στην Παλαιοκαστρίτσα

Τα κατασχεμένα
Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών επτά περιπτώσεις κλοπών κατά το τελευταίο εξάμηνο περίπου, σε αποθηκευτικούς και υπαίθριους χώρους σε διάφορες περιοχές της βόρειας Κέρκυρας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ρομά ηλικίας από 25 έως 45 ετών, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις ρομά είχαν συστήσει ομάδα, η οποία με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, κινούμενοι με φορτηγό αυτοκίνητο διέπρατταν κλοπές, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Στόχοι τους αποτελούσαν κυρίως αποθηκευτικοί χώροι σε αγροτικές περιοχές της Κέρκυρας, από τις οποίες αφαιρούσαν κυρίως ποσότητες σιδήρου, χαλκού και αλουμινίου.
Από τις εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, εντοπίστηκε το Σάββατο (09.11.2013) το πρωί, το φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την διάπραξη των κλοπών, στην περιοχή του Ζυγού Κέρκυρας και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι λίγο πριν είχαν διαπράξει τρεις διαδοχικές κλοπές, στην ίδια περιοχή κατά τις οποίες αφαίρεσαν από προαύλιο χώρο οικίας και δύο ακόμη αποθήκες, κουφώματα αλουμινίου, μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία αξίας 2.000 ευρώ περίπου, τα οποία βρέθηκαν φορτωμένα στο αυτοκίνητο.
Από την εξέλιξη της έρευνας που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις υποθέσεις κλοπών από τις οποίες αφαίρεσαν :
  • Την Κυριακή (15.09.2013) από αποθήκη στους Δουκάδες Κέρκυρας, σίδερα και εργαλεία αξίας 350 ευρώ
  • Κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 26.05.2013 από περιφραγμένο οικόπεδο στο Σωκράκι Κέρκυρας, γεωργικά εργαλεία, μεταλλικά και σιδερένια αντικείμενα αξίας 600 ευρώ
  • Κατά το χρονικό διάστημα από 01.05 έως 07.06.2013 από περιφραγμένο οικόπεδο στο Σωκράκι Κέρκυρας, οικοδομικά εργαλεία, σιδερένιες σκαλωσιές και μεταλλικά αντικείμενα αξίας 2.000 ευρώ
  • Κατά το χρονικό διάστημα από 07.11 έως 08.11.2013 από αγρόκτημα στους Καννακάδες Κέρκυρας μια χορτοκοπτική μηχανή αξίας 1.000 ευρώ
Τα κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στο φορτηγό που κατασχέθηκε, επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών ρομά, θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.