7/11/13

Ένταλμα για τον Αλβανό μπουκαδόρο

 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, τρεις (3) περιπτώσεις ενόπλων ληστειών σε οικίες, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, στο Βραχάτι Κορινθίας, μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, ένας (1) 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς του 37χρονου, που δεν έχουν ακόμα πλήρως ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές και τεχνικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις ενόπλων ληστειών:
  • Την 17.8.2013 το βράδυ, στις Κρήνες Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή.
  • Την 16.9.2013 το βράδυ, στο Κοκκώνι Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
  • Την 7.10.2013 το βράδυ, στην Πουλίτσα Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις -18.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 37χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.