2/11/13

... Γλένταγε με την σύνταξη της συχωρεμένης

Συνελήφθη  από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον Ωρωπό, 63χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για δέκα περίπου χρόνια, σύνταξη χηρείας (εξαιτίας θανάτου της πρώτου του συζύγου) αν και είχε συνάψει δεύτερο γάμο.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του (το Φεβρουάριο του 2004), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.
Μετά από επτά περίπου μήνες (7/9/2004) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, έως τώρα.
Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβησαν στην οικία του 63χρονο στον Ωρωπό και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, (300) δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και δύο (2) τραπεζικές κάρτες αναλήψεων.
Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται στις (83.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.
Παράλληλα στο λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη, βρέθηκε το ποσό των (32.249) ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.