20/12/13

... Πολυβόλο ο Λαγός


Της Γιάννας Παπαδάκου

Ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε αίτηση για την αποφυλάκισή του
Σχόλιο Crimes on air: Υποδειγματικό το αίτημα από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βουλευτή της Χ.Α. Η αίτηση είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί λόγω ... κλίματος αλλά ο νομικός κόσμος τρίβει τα μάτια του από το αίτημα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα
 
Ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ περιέχει αίτηση αποφυλάκισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος χαρακτηρίζει την προφυλάκισή του «αντισυνταγματική». Μεταξύ των φωτογραφιών περιέχεται και ανέκδοτη από τη δολοφονία των δύο μελών της οργάνωσης Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη, τα άψυχα κορμιά των οποίων εικονίζονται στον τόπο της δολοφονίας πριν μεταφερθούν στο ασθενοφόρο.

«Το Βήμα» δημοσιεύει ολόκληρο το «αρχείο» Λαγού, ο οποίος επιτίθεται με εικόνες εναντίον όλου του πολιτικού φάσματος (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) στοχοποιώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα τους οποίους δείχνει να χαιρετούν με υψωμένη γροθιά. Τον χαιρετισμό τον χαρακτηρίζει «σταλινικό» (!) στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και «μαρξιστικό-λενινιστικό» στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Με τις φωτογραφίες ο βουλευτής επιχειρεί να παραλληλίσει δραματικές ιστορικές στιγμές της χώρας με την πρόσφατη εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής. Η αίτηση δεν μοιάζει με καμιά από τις προηγούμενες, αφού επιχειρεί να αρνηθεί τη ναζιστική ιδεολογία και να αποδώσει εκδηλώσεις για τις οποίες κατηγορείται η οργάνωση και σε άλλα κόμματα...

Η αίτηση Λαγού χαρακτηρίζει ως γεγονός που «προκαλεί θυμηδία» το πόρισμα Βουρλιώτη και «εξωφρενική» την κατηγορία για ανατροπή του πολιτεύματος που αναμένεται να τους αποδοθεί.

Δεν εξηγεί στην πολυσέλιδη αίτηση, η οποία αποτελεί απολογία ολόκληρης της οργάνωσης πάντως, ούτε τα όπλα που έχουν εντοπιστεί στο αρχείο του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, αλλά ούτε και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς βουλευτών της. 

Χαρακτηρίζει ως μη νόμιμη την απόδοση σε ένα κόμμα της Βουλής του νομικού χαρακτηρισμού ως εγκληματικής οργάνωσης από το κατηγορητήριο.