6/9/13

Βούλγαροι προαγωγοί στα κρατητήρια του Λευκού Πύργου

 
Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας δύο αλλοδαπές, ηλικίας 26 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της «Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Σωματεμπορίας», ενώ αναζητείται 33χρονος ομοεθνής τους, ηγετικό στέλεχος της παραπάνω ομάδας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, οι τρεις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους με σκοπό την κερδοσκοπία από την γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών.
Ειδικότερα, ο 33χρονος, μετέφερε από την Βουλγαρία στην Θεσσαλονίκη δύο αλλοδαπές ομοεθνείς του ηλικίας 28 και 24 ετών, παραπλανώντας αυτές μαζί με την 26χρονη και τις εξανάγκαζε να εκδίδονται προκειμένου να αποκομίζει παράνομο περιουσιακό όφελος, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τις συνόδευε στα σημεία που είχε συμφωνηθεί να έρχονται σε ερωτική συνεύρεση με πελάτες.
Ο ρόλος της 26χρονης ήταν η εποπτεία των δύο γυναικών και η μεταφορά τους στα διάφορα μέρη που επρόκειτο να συνευρεθούν με πελάτες, ενώ η 40χρονη επέβλεπε τις γυναίκες σε διαμέρισμα όπου κατακρατούνταν στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Πρωινές ώρες της 04-09-2013 η 28χρονη αφού κατάφερε να διαφύγει της εποπτείας από την 26χρονη, μετέβη στην παραπάνω Υπηρεσία, όπου και κατήγγειλε την σε βάρος της εκμετάλλευση.
Έπειτα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η 26χρονη, ενώ στη συνέχεια εντοπίσθηκαν στο διαμέρισμα που κατακρατούνταν οι δύο γυναίκες στην περιοχή της Άνω Πόλης, τόσο η 40χρονη που επίσης συνελήφθη, όσο και η 24χρονη.
Επίσης, στο πλαίσιο της προαναφερόμενης επιχείρησης, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, συγγενής της 26χρονης, για τα αδικήματα της «Παρασιώπησης εγκλήματος» και «Υπόθαλψης εγκληματία», ο οποίος γνώριζε για την ύπαρξη της εγκληματικής ομάδας παραλείποντας να αναγγείλει οτιδήποτε σχετικό σε αστυνομική Αρχή, ενώ κατά το παρελθόν προέκυψε ότι είχε υποθάλψει δύο εκ των μελών της ομάδας σε οικία του.
Στις παθούσες γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενούνται ήδη σε μονάδα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.