24/1/14

Τους έκαναν τούμπανο ...

 
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απάτη σχετικά με πώληση συμπληρωμάτων διατροφής.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω από το έτος 2010 συνέστησαν διαφημιστική εταιρεία και μέσω αυτής σύναψαν με εταιρεία παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής, συμφωνία προμήθειας χαπιών, κατά τρόπο ώστε να προμηθεύεται (η διαφημιστική) κάθε συσκευασία τριάντα (30) χαπιών έναντι του χρηματικού ποσού των (0,79) ευρώ.
Στη συνέχεια, υπάλληλοι που εργάζονταν στο τηλεφωνικό κέντρο της εν λόγω διαφημιστικής εταιρείας, έχοντας λάβει κατάλληλη εκπαίδευση ως προς τον τηλεφωνικό τρόπο προσέγγισης του καταναλωτικού κοινού, πραγματοποιούσαν κλήσεις σε όλη την επικράτεια και συνομιλώντας με τους υποψήφιους πελάτες, τους ανέφεραν ότι η εταιρεία προσέφερε «δωρεάν» τη συσκευασία των συμπληρωμάτων διατροφής των (30) χαπιών, με την υποχρέωση από πλευρά του πελάτη να καταβάλει τα έξοδα αποστολής του προϊόντος, το οποίο σύμφωνα με τη διαφημιστική καμπάνια ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των (7,95) ευρώ.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, η πραγματική αξία των εξόδων αποστολής τα οποία κατάβαλε η διαφημιστική εταιρεία στη μεταφορική εταιρεία για τη διανομή της συσκευασίας των 30 χαπιών ήταν (2,9) ευρώ, πουλώντας και όχι διαφημίζοντας στην ουσία το εν λόγω προϊόν.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο του 2013, η εταιρεία προώθησε το προϊόν σε (78.180) παραλήπτες σε όλη την επικράτεια, ενώ για το προαναφερθέν διάστημα, υπολογίζεται ότι αποκόμισαν περιουσιακό όφελος τουλάχιστον (278.320) ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, όπως διαπιστώθηκε από την παραπάνω Υπηρεσία, το ανωτέρω προϊόν-συμπλήρωμα διατροφής, πωλείται στα φαρμακεία σε συσκευασία των 70 τεμαχίων έναντι του ποσού των (10) ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, η πώληση τέτοιων σκευασμάτων επιτρέπεται να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία καθώς και από καταστήματα πώλησης τυποποιημένων προϊόντων.