11/1/14

Τι τρέχει με τον Ξηρό?

 

ΕΛ.ΑΣ.: «Ο Χρ. Ξηρός δεν το έσκασε για προσωπικούς λόγους»
Ο Χριστόδουλος Ξηρός στη δίκη της 17Ν
 
«Η φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού δεν έγινε για λόγους... ερωτικούς ή άλλους προσωπικούς, όπως σημειώνεται. Από τη συνολική έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι η φυγή του δεν ήταν ατομική, τυχαία ή επιπόλαια επιλογή. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πήρε μαζί του ούτε χρήματα ούτε ρούχα ούτε κινητό. Υπήρχε ολόκληρο σχέδιο εξαΰλωσης οποιουδήποτε ίχνους του από μέλη ένοπλης οργάνωσης. Απλώς σε πρώτο στάδιο υπήρχε η βοήθεια των συγγενών του. Είμαστε βέβαιοι ότι βρίσκεται στην Αθήνα σε κατάλυμα που του έχουν προσφέρει ασύλληπτα μέλη των "Πυρήνων" ή άλλων αντιεξουσιαστών. Ψάχνουμε σε γη και ουρανό να τον βρούμε».

Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» το απόγευμα της Παρασκευής ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθεί τις έρευνες για τον εντοπισμό του 56χρονου Χριστόδουλου Ξηρού.

Από τις καταθέσεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί η προσωπική σχέση του φυγάδα ισοβίτη με νεαρή εκπαιδευτικό από την Ικαρία ήταν απλώς το πρόσχημα για να βρεθεί ο 56χρονος από την Καλλικράτεια της Χαλκιδικής στην Αθήνα και να υποβοηθηθεί από τους συγγενείς του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όμως έχουν διαμορφώσει την εικόνα ότι από εκεί και πέρα αφέθηκε στα χέρια ένοπλων συντρόφων του σε ένα σύνθετο σύστημα υπόθαλψης που προσδιορίστηκε στις συναντήσεις τους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα στελέχη της Αστυνομίας επεσήμαναν ακόμη ότι «δεν μπορούσε να καταστρώσει ο ίδιος σχέδιο εξαφάνισης με τη νεαρή κοπέλα η οποία δεν θα ήταν προφανώς διατεθειμένη να βρεθεί σε ένα καθεστώς παρανομίας και να υποστεί τεράστια ταλαιπωρία. Μάλιστα η ίδια εμφανίσθηκε αμέσως στις Αρχές και φαινόταν ότι δεν συμμετείχε στις περαιτέρω επιλογές του 56χρονου».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στρέφονται σε συγκεκριμένα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα οποία εξετάζεται αν συμμετέχουν στο σύστημα υπόθαλψης και «φιλοξενίας» του Χρ. Ξηρού σε διαμέρισμα που πιθανόν έχει ενοικιασθεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας