23/1/14

Απατεώνας κατ' επάγγελμα

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ημεδαπών στη Χαλκίδα. Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις , ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.
Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, 50χρονος ιδιοκτήτης φανοποιείου στη Χαλκίδα, εντόπισε αγγελία που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακή ιστοσελίδα και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 31χρονο, ο οποίος του συστήθηκε ως ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων από περιοχή της Κρήτης.
Ο 50χρονος πείστηκε, προκειμένου για την πραγματοποίηση υποτιθέμενης αγοράς μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε ο 31χρονος, το χρηματικό ποσό των (1.550) ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, 36χρονος ημεδαπός κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του 31χρονου, το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ, για την υποτιθέμενη αγορά μεταχειρισμένου κινητήρα που θα τοποθετούσε στο αυτοκίνητό του 41χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων στη Χαλκίδα, ο οποίος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 31χρονο.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 31χρονου έχουν σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφίες για διάπραξη απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, από Υπηρεσίες Ασφαλείας της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.