11/1/14

Δουλειές με φούντες στη Θεσπρωτία

 Ta Ντοκουμέντα







Στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας
Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (κλειστού τύπου) πάνω από (321) κιλά κάνναβης καθώς και ένα πιστόλι μάρκαςTOKAREV
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν χθες (10-01-2014) στην περιοχή του Γηρομερίου Θεσπρωτίας, εννέα μέλη του κυκλώματος.
Πρόκειται για έναν 39χρονο ομογενή και οκτώ (8) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, (ηλικίας από 22 έως 35 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Αναλυτικότερα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε όταν χθες το πρωί στο Γηρομέρι Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος ομογενής, μέσα στο οποίο βρέθηκαν, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (321) κιλά, καθώς και ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 39χρονος είχε παραλάβει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών από την περιοχή των Φιλιατών, κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου την είχαν μεταφέρει μέσα από δύσβατα μονοπάτια, οι οκτώ αλλοδαποί.
Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει, δομημένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας στο εσωτερικό της χώρας σημαντικές ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν:

  • (300) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους -321.926- γραμμαρίων.
  • ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV με μία γεμιστήρα με (8) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm
  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
  • τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ ερευνάται η πολυσχιδής δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη τυχόν άλλων μελών της