15/2/14

Και 47χρονη στους προαγωγούς

 
Εξαρθρώθηκε  από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε  πρωί σε δύο (2) διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις (3) άνδρες, ηλικίας 34, 39 και 42 ετών και μία 47χρονη, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος ομοεθνής συνεργός τους.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας, να επιδίδονται σε αναζήτηση πελατών σε οδό της Αθήνας και να εκδίδονται σε παρακείμενα ξενοδοχεία, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους.
Σε 20χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, θύμα της εγκληματικής οργάνωσης που κατήγγειλε τη δράση της, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.