21/2/14

Τους τράβηξαν το καλώδιο

Τα Κλεμμένα
 
 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση κλοπής μεγάλης ποσότητας καλωδίων, από τις εγκαταστάσεις εργοστάσιου εμπορίας μαρμάρων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα (4 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), ηλικίας από 38 ως 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τα κατά περίσταση αδικήματα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών» και της «Αποδοχής προιόντων Εγκλήματος».
Ειδικότερα, η αυτόφωρη σύλληψη των εμπλεκομένων έγινε χθες (20-02-2014) το απόγευμα, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μάντρα εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων ( scrap ) στην περιοχή του Ελευθερίου Κορδελιού. Εκεί, οι συλληφθέντες απογύμνωναν καλώδια, τα οποία είχαν αφαιρέσει την 19/20-02-2014, από εργοστάσιο εμπορίας μαρμάρων στην Καβάλα, λαμβάνοντας ποσότητα χαλκού, βάρους 2,5 τόνων και αξίας 30.000 ευρώ, περίπου.
Όπως προέκυψε, η κλοπή των καλωδίων πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή τριών ακόμη ατόμων, τα οποία αναζητούνται, με τη χρήση ΙΧΦ αυτοκινήτου με αρπάγη (παπαγαλάκι), το οποίο εκλάπη από το Χαλκερό Καβάλας και έχει ήδη εντοπιστεί και αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Στην κατοχή της 38χρονης συλληφθείσας -υπεύθυνης της μάντρας, βρέθηκε το ποσό των 7.350 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομες συναλλαγές.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και σύλληψη του 45χρονου ιδιοκτήτη της μάντρας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.